Grillet breiflabb i marinade

Breiflabb er en fast fisk som passer bra på grillen. Med grønnsaksspyd og mangosalsa har du sommerens diggeste grillmat, som ikke bare er godt men også utrolig sunt!

Middels

5/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 400 g breiflabbfilet
  • olje

Marinade

  • 0.3 fedd hvitløk
  • 0.5 ts estragon, frisk
  • 1 ss persille, frisk
  • 0.5 ss gressløk, frisk
  • 0.5 stk sitron
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 ts salt
  • 0.3 ts pepper

Grønnsaksspyd

  • 6 stk småløk
  • 6 stk cherrytomat
  • olivenolje
  • salt og pepper

Mangosalsa

  • 0.5 stk mango
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.3 stk ananas
  • 1.5 ss koriander, frisk
  • 0.3 stk chili, rød
  • 0.5 stk lime

Framgangsmåte

  • Skjær breiflabb i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk og urtene til marinaden og bland dem med saft av sitron, olivenolje, salt og pepper.
  • Legg breiflabbstykkene i marinaden i ca. 30 minutter.
  • Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill.

Grønnsaksspyd

  • Skrell løk og gi dem et oppkok i vann.
  • Træ løk og cherrytomater vekselvis på spyd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.
  • Grill spydene rett på varm grill, snu dem ofte.

Mangosalsa

  • Finhakk ingrediensene til salsa og bland dem med saften av lime.
  • La salsaen trekke ca. 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.

Server grillet breiflabb med grønnsaksspyd og mangosalsa.