Hummer med estragonsmør og potetpuré

Hummer er en fantastisk råvare. Ved å steke og ovnsbake den i estragonsmør vil du få et saftig og smakfullt hummerkjøtt. Dette er en oppskrift du sent vil glemme.

Middels

3/5

40-60min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 1 stk hummer, kokt
  • 0.5 dl estragon, frisk
  • 100 g smør
  • salt og pepper

Potetpuré

  • 250 g mandelpotet
  • 75 g smør
  • 3 ss matfløte
  • salt og pepper

Syltede grønnsaker

  • 1 stk gulrot
  • 0.3 stk purre
  • 1.5 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 0.5 dl sukker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren.
  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
  • Finhakk estragon, og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper.
  • Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
  • Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
  • Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
  • Rens halekjøttet fra skallet.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
  • Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré.
  • Smak til med salt og pepper.

Syltede grønnsaker

  • Skjær lange, tynne strimler av gulrot, gjerne med en mandolin hvis du har.
  • Skjær purreløk i strimler.
  • Kok opp vann, eddik og sukker.
  • Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.

Server hummer med potetpurè og syltede grønnsaker.