Spaghetti med tomat og hummer

Sjømatpasta er en deilig rett som passer til alle anledninger. I denne oppskriften brukes hummer som du vil kunne imponere både venner og familie med.

Enkelt

4/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 1 stk hummer, kokt
  • 200 g pasta
  • 0.5 stk chili, rød
  • 1 fedd hvitløk
  • 1.5 stilk vårløk
  • 200 g cherrytomat
  • 25 g smør
  • 0.5 dl hvitvin
  • 0.5 dl kremfløte

Server med

  • parmesan, revet
  • brød

Framgangsmåte

  • Del opp kokt hummer, skrap ut kjøttet og skjær i mindre biter.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk chili, hvitløk og vårløk.
  • Kok cherrytomater møre.
  • Fres chili, hvitløk, vårløk og cherrytomater i smør på middels varme.
  • Tilsett hvitvin og la det koke nesten helt inn.
  • Ha i kremfløten i sausen og gi den et raskt oppkok.
  • Vend inn hummer og pasta rett før servering.

Server spaghetti med tomat og hummer med parmesan og fersk brød.