Stekt ishavsrøye med chilihonning

Ishavsrøye er en fisk som passer til spennende retter. Her er den penslet med en smakfull marinade, og servert med ingefærrelish og en risblanding.

Middels

4/5

40-60min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 400 g ishavsrøyefilet
  • 1 ss sesamolje
  • salt og pepper
  • olje

Relish

  • 0.5 stk rødløk
  • 1.5 skiver ananas
  • 1.5 ts ingefær, frisk
  • 1 ss limesaft

Marinade

  • 0.5 ts chili, rød
  • 0.5 stk appelsin
  • 1 ss honning
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 0.3 ts chilipulver

Server med

  • jasminris
  • villris

Framgangsmåte

  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  • Pensle filetene med sesamolje, og dryss over salt og pepper.

Relish

  • Finhakk rødløk og ananas, og riv ingefær.
  • Bland sammen ingrediensene til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutter før servering.

Marinade

  • Finhakk chili, press saften av appelsin og bland med resten av ingrediensene til marinaden.
  • Varm opp marinaden og rør til honningen er smeltet. Sett til side.
  • Stek ishavsrøyefiletene i olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter.
  • Pensle kjøttsiden av filetene med marinaden, snu dem og stek i ca. 30 sekunder på den andre siden.

Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.