Ceviche av kamskjell med syltet rødløk og avokado

Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.

Middels

3/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 4 stk kamskjell
  • 0.3 stk chili, grønn
  • 0.3 stk chili, rød
  • 1 ss koriander, frisk
  • 1 stk lime
  • 0.5 stk sitron
  • 0.5 ts brunt sukker

Syltet rødløk

  • 0.3 stk rødløk
  • 1.5 ss vann
  • 0.5 ss eddik
  • 0.5 ss sukker

Server med

  • 0.5 stk hjertesalat
  • 0.5 stk avokado

Framgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Tørk kamskjellene og del dem i fire like store deler.
  • Rens rød og grønn chili for frø og skillevegger, og finhakk dem.
  • Finhakk koriander, press saften og riv skallet av lime og sitron.
  • Bland alt sammen med brunt sukker, ha i kamskjellene og la dem marinere i 10-15 minutter.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i tynne strimler.
  • Bland vann, eddik og sukker, og kok opp.
  • Ha i rødløk og la det koke i 1 minutt.

Tilbehør

  • Del opp hjertesalat etter bladene, skyll og tørk godt med et tørkepapir.
  • Skjær avokado i terninger.

Fyll hjertesalatblader med kamskjell, avokadoterninger og syltet rødløk.