Sesampanert hyse med kikerter og hummus

Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?

Enkelt å lage

4/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 350 g hysefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss olivenolje
  • 1.5 ss sesamfrø
  • 0.3 ts salt
  • pepper

Kikerter

  • 1 boks kikerter, hermetiske
  • 0.3 stk sitron
  • 0.5 bunt gressløk, frisk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.3 ts salt
  • pepper

Server med

  • 1 stk brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss sesamfrø
  • 0.5 ss sesamolje
  • pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.
  • Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.
  • Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.

Kikerter

  • Skyll kikerter og la vannet renne av.
  • Press saften av sitron og finhakk gressløk.
  • Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.

Brokkoli

  • Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.
  • Rist sesamfrø i en tørr stekepanne.
  • Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.
  • Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.
  • Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.
  • Krydre med pepper.

Server hyse med kikerter, brokkoli, hummus og sitronbåter. Topp med gressløk.