Kveite med urtesaus og lakserogn

Kveite er en deilig variasjon fra julens mektige kjøttmåltider. I denne oppskriften serveres kveiten i en urtesaus toppet med lakserogn.

Enkelt å lage

3/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 2 stk kveiteskiver
  • 0.5 ss salt, grovt
  • 0.5 ss smør
  • 0.5 ss olivenolje

Saus

  • 0.5 ts basilikum, frisk
  • 0.5 ts timian, frisk
  • 0.5 ts oregano, frisk
  • 0.5 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 0.8 dl fiskekraft
  • 0.5 dl kremfløte
  • 0.5 ss sitronsaft
  • salt

Server med

  • aspargesbønner
  • poteter
  • lakserogn

Framgangsmåte

  • Dryss salt over kveiten og la den ligge i ca. 15 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk godt.
  • Stek kveiten på middels varme i olivenolje og smør til den er gyllen, ca. 2 minutter på hver side.

Saus

  • Finhakk basilikum, timian og oregano.
  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la blandingen frese i ca. 1 minutt.
  • Ha i fiskekraft og la det småkoke i 2-3 minutter.
  • Tilsett kremfløte og gi sausen et oppkok.
  • Ha i basilikum, timian og oregano og la sausen småkoke noen minutter.
  • Smak til med sitronsaft og salt.

Server kveite med lakserogn, urtesaus, aspargesbønner og poteter.