Lakseburger med kålsalat

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!

Middels

5/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 250 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 1 ss dill
  • 0.3 stk purre
  • olje

Kålsalat

  • 0.1 stk hodekål
  • 0.3 stk fennikel
  • 1 stk gulrot
  • 0.5 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • 0.5 ss eplecidereddik
  • salt og pepper
  • sukker

Ovnsbakte poteter

  • 6 stk potet, liten type
  • olivenolje
  • salt, grovt

Server med

  • brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i mindre biter.
  • Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en foodprosessor til ønsket konsistens.
  • Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.
  • Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Kålsalat

  • Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.
  • Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Vend grønnsakene inn i dressingen.

Ovnsbakte poteter

  • Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.
  • Vend potetene i olivenolje.
  • Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.