Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy

Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.

Vanskelig

5/5

40-60min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 375 g piggvarfilet
  • 1.5 ss klaret smør
  • 4 stk asparges, hvite
  • salt og pepper

Potetmos

  • 100 g mandelpotet
  • 25 g smør
  • 0.3 bunt gressløk
  • 0.5 dl melk
  • salt og pepper

Sjysaus

  • 0.5 ts sjalottløk
  • 0.5 fedd hvitløk
  • 0.5 ts ingefær, frisk
  • 2.5 ss smør, usaltet
  • 0.5 ss soyasaus
  • 1 ss hasselnøttflak
  • 0.3 stk sitron
  • salt og pepper

Framgangsmåte

  • Stek piggvarfilet på en side med klaret smør i stekepanne med høy varme. Ta stekepannen til side, legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig.
  • Dryss fisken med salt og pepper.
  • Skrell og kok asparges i lettsaltet vann til den er mør.

Potetmos

  • Skrell potet og kok møre i usaltet vann.
  • Kjør smør og gressløk i en foodprosessor til en glatt masse.
  • Mos potetene, rør inn gressløksmøret og melk.

Sjysaus

  • Finhakk ingredieFinhakk sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær. nsene til salsa og bland dem med saften av lime.
  • Brun smør og fjern bunnfallet.
  • Varm opp soyasaus og bland den med smøret.
  • Tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær og hasselnøttflak, og smak til med sitronsaft og revet skall av sitron.

Server den stekte piggvaren med potetmos, sjyen og hvite asparges.