Sei marinert i ingefær med smørdampede rotgrønnsaker

Ingefær passer godt til fisk, særlig sei. I denne oppskriften marinerer vi sei i ingefær, sjalottløk og soyasaus, og serverer den med smørdampede rotgrønnsaker.

Enkelt å lage

3/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 350 g seifilet, uten skinn og bein

Marinade

  • 0.5 stk sjalottløk
  • 1 ts ingefær, frisk
  • 1.5 ss soyasaus
  • 1.5 ss olivenolje

Grønnsaker

  • 1 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 1 ss vann
  • 0.5 ss smør
  • 0.3 ts salt

Server med

  • poteter
  • persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær sei i porsjonsstykker.

Marinade

  • Finhakk sjalottløk og riv ingefær.
  • Bland sammen alle ingrediensene til marianden i en skål, ha i fiskestykkene og la dem marinere i ca. 30 minutter.
  • Ta opp seistykkene og tørk dem med et tørkepapir.
  • Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, ha i seistykkene og la dem trekke under lokk til de er ferdige, 7-8 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot og persillerot i tynne strimler.
  • Ha vann, smør og salt i en kasserolle, og la grønnsakene dampe under lokk til de er så vidt møre, 3-4 minutter.

Server seien med rotgrønnsaker og kokt potet. Dryss gjerne litt finhakket persille over.