Rullet flyndre i eplesaus

De beste middagene har like spennende smak som utseende. I denne oppskriften får fileter av flyndre en frisk urtesmak. Urtene kan du skifte ut etter sesong og smak.

Middels

4/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 4 stk flyndrefilet
  • 0.5 ss persille, frisk
  • 0.5 ss dill, frisk
  • 0.5 ss gressløk, frisk
  • 0.5 ss timian, frisk
  • 0.5 ss smør
  • 0.3 stk sitron
  • 0.5 ts sitronsaft
  • 0.8 ts salt
  • 0.3 ts pepper

Saus

  • 0.5 stk eple
  • 2 dl eplejuice
  • 0.5 ss corn starch
  • 1 ts sitronsaft

Server med

  • salat
  • poteter

Framgangsmåte

  • Finhakk urter og bland sammen med smør, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
  • Smør urtesmøret jevnt over flyndrefiletene, rull dem sammen og fest dem med en cocktailpinne.

Saus

  • Skjær eple i terninger.
  • Kok opp eplejuice i en stekepanne, rør inn maisennajevner, eple og sitronsaft.
  • Legg rullene i sausen, legg lokk på stekepannen og damp flyndren til den er akkurat gjennomkokt, ca. 4 minutter.

Server med en frisk salat og kokte poteter.