Eggende torsk

Det er en grunn til at tradisjonsrike oppskrifter er blitt nettopp det – og den grunnen er smaken. Ovnsbakt torsk med eggesmør og gulrot er en ny variant av en klassiker.

Enkelt å lage

5/5

20-40min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 400 g torskefilet, uten skinn og bein 
  • 2 stk gulrot 
  • smør
  • salt og pepper

Eggesmør

  • 1 stk egg
  • 25 g smør
  • 1 ss gressløk

Server med

  • 300 g mandelpotet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær gulrot i tynne staver og ha dem i kokende vann i ca. 2 minutter. 
  • Smør en ildfast form med smør, og legg i torsken og gulrotstavene.
  • Dryss over salt og pepper.
  • Stek formen midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Eggesmør

  • Kok egg og skjær i strimler.
  • Smelt smør, og ha i eggestrimlene og finhakket gressløk.

Server torsken med gulrot, eggesmør og kokte mandelpoteter.