Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

Enkelt å lage

4/5

20 min

Antall porsjoner: 2

Ingredienser

  • 300 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.3 ts pepper
  • 0.5 stk egg
  • 1 ss melk
  • 0.5 dl griljermel
  • 1.5 ss margarin, flytende

Potetmos

  • 2.5 stk potet
  • 0.5 dl melk
  • 0.5 ss margarin, flytende
  • salt og pepper

Råkost

  • 2 stk gulrot
  • 0.3 stk sitron
  • 1.5 ss vann
  • 0.5 ts sukker
  • 2 ss gressløk

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  • Ha griljermel i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
  • Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
  • Vend dem til slutt i griljermelet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Råkost

  • Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
  • Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
  • Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
  • Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

Server torsken med gulrot, Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.