Grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke
Rated 5.0 stars by 1 users
Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av.
Ingredienser
-
Premium Kamskjell fra Havsmat
-
Premium Laks Fra Havsmat
- 200 g laksefilet, uten skinn og bein
- 8 stk kamskjell
- 4 skiver spekeskinke
- 1 stk maiskolbe
- 4 stk trespyd
- 1 stk sitron
- olje
- 1 ss tomat, soltørket
- 1 ss bladpersille, frisk
- 1 dl olivenolje
- 0.5 dl eplecidereddik
- 1 ts dijonsennep
Vinaigrette
Fremgangsmåte
La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
Skjær laksefileten i jevnstore biter, like mange som det er kamskjell.
Del hver spekeskinkeskive i to på langs, og surr en bit rundt hver laksebit.
Træ to kamskjell og to laksebiter på hvert trespyd.
Pensle med olje og grill på høy varme, ca. 2 minutter på hver side.
Pensle maiskolbe med olje og grill i et par minutter.
Del sitron i to og grill lett med snittsiden ned.
Vinaigrette
Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.
Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.