Sesampanert hyse med kikerter og hummus
Rated 5.0 stars by 1 users
Sesampanert hyse med kikerter, brokkoli og hummus er en eksotisk rett, men visste du at oppskriften inneholder næringsstoffer som er bra for hjernen?
Ingredienser
-
Premium Panert Kolje fra Havsmat
- 350 g hysefilet, uten skinn og bein
- 1 ss olivenolje
- 1.5 ss sesamfrø
- 0.3 ts salt
- pepper
- 1 boks kikerter, hermetiske
- 0.3 stk sitron
- 0.5 bunt gressløk, frisk
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 ts spisskummen, malt
- 0.5 ts paprikapulver
- 0.5 dl olivenolje
- 0.3 ts salt
- pepper
- 1 stk brokkoli
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss sesamfrø
- 0.5 ss sesamolje
- pepper
Kikerter
Server med
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne, ha det i en skål, og bland med salt og pepper.
Vend hysestykkene i blandingen og legg i en smurt, ildfast form.
Bak hysen i stekeovnen i 9-10 minutter, til den har så vidt begynt å flake seg.
Kikerter
Skyll kikerter og la vannet renne av.
Press saften av sitron og finhakk gressløk.
Ha kikerter, hvitløk, krydder og olivenolje i en blender, og kjør til du får en kremet konsistens.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn gressløk.
Brokkoli
Skjær brokkoli i små buketter og finhakk hvitløk.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne.
Trekk brokkoli i kokende vann i 2 minutter.
Hell av vannet og sett kasserollen tilbake på platen.
Ha i hvitløk, sesamolje og sesamfrø, og fres det på middels varme i 2-3 minutter.
Krydre med pepper.