Kveite med urtesaus og lakserogn
Rated 5.0 stars by 1 users
Kveite er en deilig variasjon fra julens mektige kjøttmåltider. I denne oppskriften serveres kveiten i en urtesaus toppet med lakserogn.
Ingredienser
-
Premium Kveite Fra Havsmat
- 2 stk kveiteskiver
- 0.5 ss salt, grovt
- 0.5 ss smør
- 0.5 ss olivenolje
- 0.5 ts basilikum, frisk
- 0.5 ts timian, frisk
- 0.5 ts oregano, frisk
- 0.5 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 0.8 dl fiskekraft
- 0.5 dl kremfløte
- 0.5 ss sitronsaft
- salt
Saus
Fremgangsmåte
Dryss salt over kveiten og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skyll av saltet og tørk godt.
Stek kveiten på middels varme i olivenolje og smør til den er gyllen, ca. 2 minutter på hver side.
Saus
Finhakk basilikum, timian og oregano.
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la blandingen frese i ca. 1 minutt.
Ha i fiskekraft og la det småkoke i 2-3 minutter.
Tilsett kremfløte og gi sausen et oppkok.
Ha i basilikum, timian og oregano og la sausen småkoke noen minutter.
Smak til med sitronsaft og salt.