Rullet flyndre i eplesaus
Rated 5.0 stars by 1 users
De beste middagene har like spennende smak som utseende. I denne oppskriften får fileter av flyndre en frisk urtesmak. Urtene kan du skifte ut etter sesong og smak.
 
                    Ingredienser
- 
                Premium Smørflyndre fra Havsmat 
- 4 stk flyndrefilet
- 0.5 ss persille, frisk
- 0.5 ss dill, frisk
- 0.5 ss gressløk, frisk
- 0.5 ss timian, frisk
- 0.5 ss smør
- 0.3 stk sitron
- 0.5 ts sitronsaft
- 0.8 ts salt
- 0.3 ts pepper
- 0.5 stk eple
- 2 dl eplejuice
- 0.5 ss corn starch
- 1 ts sitronsaft
Saus
Fremgangsmåte
- Finhakk urter og bland sammen med smør, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. 
- Smør urtesmøret jevnt over flyndrefiletene, rull dem sammen og fest dem med en cocktailpinne. 
Saus
- Skjær eple i terninger. 
- Kok opp eplejuice i en stekepanne, rør inn maisennajevner, eple og sitronsaft. 
- Legg rullene i sausen, legg lokk på stekepannen og damp flyndren til den er akkurat gjennomkokt, ca. 4 minutter. 
