Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler
Rated 5.0 stars by 1 users
Fiskekaker kan varieres på så mange måter. Prøv denne oppskriften der fiskekaker av steinbit er servert med kokt ris og strimler av gulrot og agurk.
Ingredienser
-
Premium Steinbit filet fra Havsmat
- 250 g steinbitfilet, uten skinn og bein
- 1 ts salt
- 0.5 ss potetmel
- 1 ss riseddik
- 1.5 stk vårløk
- 0.5 ts ingefær, frisk
- solsikkeolje
- 1.5 stk gulrot
- 0.5 stk agurk
- 0.5 stk lime
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts soyasaus
Grønnsaksstrimler
Fremgangsmåte
Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en food prosessor til ønsket konsistens.
Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet.
Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak eventuelt til med salt.
Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Grønnsaksstrimler
Vask gulrot og agurk godt.
Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler.
Lag en dressing av limesaft, sukker og soya, og smak til.
Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.