Sei marinert i ingefær med smørdampede rotgrønnsaker
Rated 5.0 stars by 1 users
Ingefær passer godt til fisk, særlig sei. I denne oppskriften marinerer vi sei i ingefær, sjalottløk og soyasaus, og serverer den med smørdampede rotgrønnsaker.
Ingredienser
-
Premium Sei Fra Havsmat
- 350 g seifilet, uten skinn og bein
- 0.5 stk sjalottløk
- 1 ts ingefær, frisk
- 1.5 ss soyasaus
- 1.5 ss olivenolje
- 1 stk gulrot
- 1 stk persillerot
- 1 ss vann
- 0.5 ss smør
- 0.3 ts salt
Marinade
Grønnsaker
Fremgangsmåte
Skjær sei i porsjonsstykker.
Marinade
Finhakk sjalottløk og riv ingefær.
Bland sammen alle ingrediensene til marianden i en skål, ha i fiskestykkene og la dem marinere i ca. 30 minutter.
Ta opp seistykkene og tørk dem med et tørkepapir.
Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, ha i seistykkene og la dem trekke under lokk til de er ferdige, 7-8 minutter.
Grønnsaker
Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, ha i seistykkene og la dem trekke under lokk til de er ferdige, 7-8 minutter.
Ha vann, smør og salt i en kasserolle, og la grønnsakene dampe under lokk til de er så vidt møre, 3-4 minutter.