Grillet breiflabb i marinade
Rated 5.0 stars by 1 users
Breiflabb er en fast fisk som passer bra på grillen. Med grønnsaksspyd og mangosalsa har du sommerens diggeste grillmat, som ikke bare er godt men også utrolig sunt!
Ingredienser
-
Premium Breiflabb Filet
- 400 g breiflabbfilet
- olje
- 0.3 fedd hvitløk
- 0.5 ts estragon, frisk
- 1 ss persille, frisk
- 0.5 ss gressløk, frisk
- 0.5 stk sitron
- 0.5 dl olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.3 ts pepper
- 6 stk småløk
- 6 stk cherrytomat
- olivenolje
- salt og pepper
- 0.5 stk mango
- 0.5 stk rødløk
- 0.3 stk ananas
- 1.5 ss koriander, frisk
- 0.3 stk chili, rød
- 0.5 stk lime
Marinade
Grønnsaksspyd
Mangosalsa
Fremgangsmåte
Skjær breiflabb i serveringsstykker.
Finhakk hvitløk og urtene til marinaden og bland dem med saft av sitron, olivenolje, salt og pepper.
Legg breiflabbstykkene i marinaden i ca. 30 minutter.
Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill.
Grønnsaksspyd
Skrell løk og gi dem et oppkok i vann.
Træ løk og cherrytomater vekselvis på spyd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.
Grill spydene rett på varm grill, snu dem ofte.
Mangosalsa
Finhakk ingrediensene til salsa og bland dem med saften av lime.
La salsaen trekke ca. 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.