Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones
Rated 5.0 stars by 1 users
Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir lakseburgeren ekstra god og saftig. Burger av laks er et sunt og friskt alternativ til middagen.

Ingredienser
-
Lakseburger fra Havsmat, uten skinn og bein
200 g laksefilet, uten skinn og bein
- 0.5 ss bladpersille, frisk
- 0.5 ts salt
- 0.3 ts pepper
- 1 ss margarin
- salat
- agurk
- 2 stk eggeplomme
- 1.5 dl olivenolje
- 0.5 ts sennep
- 1.5 ss sitronsaft
- salt og pepper
- 12.5 g gjær
- 1.8 dl vann
- 250 g hvetemel
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- melk
- sesamfrø
Majones
Burgerbrød
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 220 °C.
Finhakk laksefileten og bladpersille, og bland sammen med salt og pepper.
Form en flat lakseburger pr. porsjon og stek dem på middels varme i margarin i 2-3 minutter på hver side.
Burgerbrød
Rør ut gjæren i lunkent vann, og bland sammen med hvetemel, olivenolje og salt.
Elt deigen godt og la heve til dobbel størrelse. Deigen skal være litt fuktig.
Del deigen i jevnstore emner, og bak ut til små flate emner.
Legg på et stekebrett med bakepapir, pensle med melk og dryss med sesamfrø.
Hev til dobbel størrelse og stek dem i i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Majones
Bland eggeplomme og sennep.
Tilsett olivenolje forsiktig under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.