Grillet sjøkreps med estragon- og hvitløkssmør
Rated 5.0 stars by 1 users
Urtesmør av forskjellige slag passer godt til sjøkreps. I denne oppskriften lager du urtesmør med estragon og hvitløk, og serverer med brød og stekt sitron og lime.
Ingredienser
-
Premium Sjøkreps fra Havsmat
- 2 stk sjøkreps
- 75 g smør
- 0.3 dl estragon
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 stk sitron
- 0.5 stk lime
- salt
pepper, grovmalt
Fremgangsmåte
Del sjøkrepsene på langs og fjern tarmstrengen.
La smøret bli mykt i romtemperatur.
Finhakk estragon, riv hvitløk, og bland med smøret.
Smør smøret på krepsekjøttet, og dryss over salt og pepper.
Skjær sitron og lime i båter, og stek lett på grillen.
Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned.
Legg på lokk og grill i til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.