Suppe med sjøkreps, torsk og kveite
Rated 5.0 stars by 1 users
Dette er en oppskrift på en smaksrik suppe med sjøkreps, torsk og kveite. Den er perfekt om du vil imponere dine gjester med spennende smaker.
Ingredienser
-
Premium Sjøkreps fra Havsmat
- 2 stk sjøkreps
- 100 g torskefilet, uten skinn og bein
- 100 g kveitefilet, uten skinn og bein
- 0.5 stk gul løk
- 0.5 stk gulrot
- 0.1 stk sellerirot
- 0.1 stk chili, rød
- 1.5 fedd hvitløk
- 0.5 ss smør
- 0.5 ts fennikelfrø
- 0.5 ts pepper, hel sort
- 0.5 ts korianderfrø
- 0.5 stk stjerneanis
- 1 ss tomatpuré
- 1 stk tomat
- 0.5 stilk estragon, frisk
- 1 ss persille, frisk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1.5 dl hvitvin
- 1 dl vann
- 2.5 dl kremfløte
- 0.5 ss crème fraîche
- salt og pepper
- sukker
Fremgangsmåte
Rens sjøkrepsene og ta vare på skallet.
Finhakk løk, gulrot, sellerirot, chili og hvitløk.
Ha smør og de tørre krydderne i en kasserolle og la det surre sammen i 1-2 par minutter på middels varme. Tilsett sjøkrepsskall og de hakkede grønnsakene, og la alt surre i ca. 10 minutter på middels varme.
Tilsett tomatpuré og la det surre de siste minuttene før du har i grovhakket tomat, estragon, persille, hvitvinseddik, hvitvin og vann.
Kok opp og bruk en øse til å fjerne det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca. 25 minutter.
Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La suppen koke noen minutter til den begynner å tykne før du tilsetter crème fraîche og la så suppen koke opp igjen.
Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene. Sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt, pepper og litt sukker.
Skjær torskefilet og kveitefilet i terninger og ha dem i suppen. Kok opp og la trekke 1-2 minutter.