Hjemmelagde fiskepinner
Rated 5.0 stars by 1 users
Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.
Ingredienser
- 300 g torskefilet, uten skinn og bein
- 2 ss hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.3 ts pepper
- 0.5 stk egg
- 1 ss melk
- 0.5 dl griljermel
- 1.5 ss margarin, flytende
- 2.5 stk potet
- 0.5 dl melk
- 0.5 ss margarin, flytende
- salt og pepper
- 2 stk gulrot
- 0.3 stk sitron
- 1.5 ss vann
- 0.5 ts sukker
- 2 ss gressløk
Potetmos
Råkost
Fremgangsmåte
Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
Ha griljermel i en tredje vid skål.
Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
Vend dem til slutt i griljermelet.
Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.
Potetmos
Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
Råkost
Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
Vask og finhakk gressløk, og dryss over.