Torsk i fyldig tomatsaus
Rated 5.0 stars by 1 users
Torsk med fyldig tomatsaus kan på noen måter sammenlignes med smaken av bacalao. Potetmosen gjør den likevel litt annerledes. En rett for deg som liker smaken av torsk.
Ingredienser
-
Torsk Premium Ryggfilet Fra Havsmat
- 400 g torsk, ryggfilet
- 0.5 ss salt
- 1 fedd hvitløk
- 200 g hermetiske tomater, grovhakkede
- 2 dl fiskekraft
- 0.3 ts chilipulver
- 2 ss olivenolje
- 6 stk sølvløk, syltet
- 10 stk oliven, sort
- 1 stk hermetisk paprika
- 1 ss persille, frisk
- salt
- 250 g mandelpotet
- 0.5 dl melk
1 ss aioli
- salt
Tomatsaus
Potetmos
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 120 °C.
Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt.
Legg dem på stekebrett og hell på vann. Bruker du torsk med skinn legger du den med skinnsiden opp på stekebrettet.
Dekk med aluminiumsfolie og bak torsken midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til den har skiftet farge helt gjennom.
Ta skinnet av før servering.
Tomatsaus
Skjær hvitløk i tynne skiver og sil laken av tomatene.
Kok opp fiskekraften, hvitløk, tomat, chilipulver og olivenolje, og la det småsurre i 10 minutter.
Sil sausen, tilsett sølvløk og la dem bli varme.
Rør inn oliven, paprikastrimler og hakket persille, og smak til med salt.
Potetmos
Skrell potet, kok møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene.
Rør inn melken til en fyldig mos.
Rør inn aioli like før servering og smak til med salt.